REPOWER YOUR SELF IN

YOUR INNER GARDEN

FORÅR & SOMMER 2023 UDGAVE


ALMANAK

Power of Summer

Der er noget i luften. Det lyslevende forår og den spirende sommer kommer med en følelse af forventning og fornyelse. Alting spirer og strutter med saft og kraft. Naturen er en uendelig kilde til livskræfter – eller æterkræfter, som de kaldes indenfor antroposofisk medicin. Lige nu er disse kræfter på deres højeste.

Naturen er enestående i sin evne til at skabe balance og harmoni, og lægeurterne er en del af denne balance. Planterne, som vi anvender i Lucia Cares hudplejeserie, er en af de mest bemærkelsesværdige manifestationer af livskræfter. Gennem århundreder har de været kendt for deres helbredende egenskaber.

I denne udgave af ’Your Inner Garden’ kan du høste viden om, hvad livskræfter er, og hvor de findes. Når vi er omgivet af disse livgivende kræfter, kan vi lade op og føle os lyslevende.

God læselyst!

INDHOLD


  SELF-CARE

  Meditation under åben himmel

  Når vi tilbringer tid udendørs og oplever naturen igennem vores sanser, føler vi os forbundet med os selv. Naturen er som et spejl, hvor vi ser vores egen refleksion og husker, hvem vi er. At tilbringe tid i naturen tuner os ind på vores egne livskræfter og hjælper os til at føle os mere levende.

  Meditation er et effektivt redskab til at leve et liv i balance og være forankret i dig selv. Brug gerne 10 minutter dagligt på meditation.

  Nanna Kirkebjerg – læge og stifter af Lucia Care

  Mælkebøtte meditation

  Menneskets udvikling i livskræfter – fra baby til gammel – symboliseres i mælkebøttens cyklus. Denne meditationsøvelse vil give dig en forståelse for og et indblik i, hvad livskræfter rummer.

  🌼 Sæt dig godt til rette. Gerne ude i naturen, hvor du også har mulighed for at observere en mælkebøtte.

  🌼 Tag 10 dybe og rolige åndedræt, hvor du kan mærke, at maven udvider sig på indåndingen. Hold gerne en lille pause mellem indånding og udånding og mærk en mættet stilhed omkring dit hjerte.

  🌼 Forestil dig alle detaljer på en mælkebøtte – lige fra den kommer op af jorden til den hårde saftspændte knop, der folder sig ud og står i fuld flor.

  🌼 Tag dig tid til at observere de forskellige stadier i mælkebøtten helt ned i de små detaljer.

  🌼 Se nu for dit indre syn mælkebøtten forandre sig til en tør bold, hvor livskræfterne tørrer ind og samler sig i frø. Nu kan de slå rod og starte forfra.

  Hvis du bliver forstyrret undervejs, så gør det ikke noget. Vend blot kærligt tilbage til øvelsen.

  INTEGRATIV MEDICIN

  Holistisk tilgang til livskræfter

  Se videoen og lyt med, når Nanna Kirkebjerg, praktiserende læge og stifter af Lucia Care, deler ud af sin viden om livskræfter.

  Hvad er livskræfter?

  Når man lærer om kroppen på medicinstudiet, får man en forståelse for den fysiske krop ved at studere afdøde mennesker. Man lærer om anatomien og biokemiske processer. Men man lærer ikke meget om de vitale kræfter, som er ansvarlige for selve livsprocessen. Kort sagt, hvad er det, der gør, at vi lever? Hvad er det, der giver alle levende organismer energi, kraft og vitalitet?

  Livskræfterne er den kraft, som gennemtrænger og opretholder det fysiske legeme. De kan referere til en fysisk, mental, følelsesmæssig eller åndelig energi, der er til stede i kroppen og sindet, og som påvirker vores helbred, trivsel og livskvalitet. Livskræfter er med til at holde en organisme i live. Men de kan ikke forklares ved hjælp af fysiske eller kemiske faktorer.

  Livskræfter kendes også som æterkræfter indenfor antroposofisk medicin. Du er måske også stødt på begreber som prana i den indiske sundhedsvisdom ayurveda eller som Qi i kinesisk medicin.

  Hvor findes livskræfterne?

  Naturen er rig på livskræfter: Vand, lys og alt levende indeholder livskræfter og næringsstoffer, som er en forudsætning for at gro og vokse. Livskræfter findes dog ikke kun i naturen. Alle levende mennesker, dyr og planter har iboende livskræfter.

  Børn har allerflest livskræfter. En lille baby på 9 måneder, der savler og har elastikker hist og her, er fuld af livskræfter. I takt med, at vi vokser og bliver gamle, aftager vores livskræfter. Når vi mennesker ældes, falder vores evne til at hele. Vores hud bliver tyndere og mere tør bl.a. fordi, at kroppens niveau af hyaluronsyre daler.

  Hvad påvirker vores livskræfter?

  Når vi mennesker er syge, stressede eller oplever belastninger i livet, falder vores niveau af livskræfter. I kroppen påvirkes især leveren, som er kroppens højborg for livskræfter. Leveren er et meget vandigt organ, og det eneste organ i kroppen, som kan regenerere sig selv. Derfor er det altid godt at styrke sin lever, når man er syg, stresset eller i behandling med stærk medicin, som ofte nedbrydes i leveren, der derved kommer på hårdt arbejde.

  Vi ved også, at vores udskillelsesorganer som lever og nyrer er forbundet med huden. Hvis leveren er presset, kan man opleve at få hudsymptomer såsom udslæt, tør og skællende hud og tendens til urenheder. Hvis en gravid har forhøjede levertal, oplever den gravide en hudkløe, der oftest er uudholdelig. Derfor er det vigtigt at få styrket leveren ved opbygge med livskræfter.

  Sådan tanker du op med livskræfter

  🌱 Sov godt:

  Vi fyldes op med livskræfter under søvnen. Her starter mange regenererende processer.

  Børn har et stort søvnbehov, da de vokser meget.
  Læs mere om den gode søvn her.

  🌱 Styrk din lever:

  Leveromslag – styrk leveren med et varmt omslag af røllike-te. Få opskriften her – skift blot padderokke ud med røllike.

  Drik urtete med bitre planter, der styrker leveren: Fx. Rosmarin og røllike.

  🌱 Kost:

  Spis grønt, groft og varieret.

  Vælg økologiske og biodynamiske råvarer, da disse indeholder flest livskræfter.

  🌱 Vand og varme:

  Varme virker afspændende og skaber plads til at tanke op med livskræfter.

  Tag et nærende fodbad.

  Brug gode olier i kropsbade. Prøv at tilsætte Lucia Care Revitalising Oil til dit badevand. Olien er rig på kiselholdige lægeurter som rosmarin og padderokke.

  Skab ritualer med sauna og badeterapi.

  🌱 Rytmisk massage:

  Rytmisk massage kan give en følelse af at være genfødt og fri i kroppen. Det manifesterer sig som en lethed befriet for stivhed og spændinger.

  Læs mere om rytmisk massage her.

  🌱 Varm urtete:

  Drik meget te, som er rig på urter som røllike, padderokke eller rosmarin.

  Kombinationen af vand, varme og urter styrker livskræfterne.

  🌱 Ro og meditation:

  Afsæt tid til at opsøge ro og nærvær i naturen.

  Alene det at være til stede i naturen fylder os med livskræfter. Særligt i forsommeren, hvor naturen er fuld af saft og kraft.

  Print listen ud og hæng den op et sted som en kærlig reminder.

  Hvordan kan hudpleje styrke livskræfter?

  Fra ældgammel tid har vi vidst, at naturens planter, blomster, blade, rødder og stængler har iboende kræfter, der kan lindre og hele. Hos Lucia Care kaster vi lys over denne visdom og empiri, når de gamle lægeurter møder nutidens forskning og bliver til cremer, olier og sæber i biokemikerens kyndige hænder. Lucia Cares hudplejeserie er baseret på særligt udvalgte lægeurter, som stimulerer hudens og kroppens egne livskræfter.

  Karakteristika for planter med ukuelige livskræfter

  Mælkebøtte, padderokke, rosmarin, arnika og morgenfrue er sprængfyldte med vækstkræfter. Med deres saftige stilke bryder de gennem jorden og strækker sig op mod solen. De er svære at slå ned og breder sig som ukrudt. Ofte har de en bitter smag, og en stilk fyldt med blade. Tænk bare på rosmarin og padderokke. Generelt er planter med clorofyl ekstra rige på livskræfter. Det er f.eks. stedsegrønne planter som tuja og cedertræ, som er særligt robuste og modstandsdygtige overfor vind og vejr.


  Forestil dig en valmue. Den er tynd og uden blade på stilken. Sæt den i en vand og et øjeblik efter har den tabt sine kronblade. En mælkebøtte derimod kan stå i en vase med vand i næsten en måned uden at visne.

  Livskræfter efter høst

  En plantes vitale mineraler og æteriske olier er med til at bevare dens livskræfter efter høst. Tag f.eks. en lægeurt som padderokke, der er så rig på kisel og svovl, at dens livskræfter holder længe. Anderledes forholder det sig med bær og krydderurter som basilikum og persille. De skal spises friske for at få udbyttet af vitaminer og mineraler. Så snart man har plukket et bær fra busken, forlader livet bærret, og en forrådnelsesproces starter.

  Dyrk din interesse for holistisk sundhed på Your Inner Garden. Tilmeld dig Lucia Care’s nyhedsbrev på luciacare.com

  I lægeurtehaven med Lucia Care

  I ’Your Inner Garden’ dyrker vi interessen for naturens lægeurter og deres rigdomme. Her deler vi tips til, hvordan de styrkende planter også kan blive en del af dine daglige rutiner. 

  I Herbarium kan du læse om de forskellige lægeurters karakteristika.

  Aloe Vera

  Aloe barbadensis

  Aloe vera er kendt som the silent healer. Den er et kraftcenter og en arbejdshest, der får alt til at fungere bedre. Planten er en hydrerende kilde til vitaminer, mineraler og antioxidanter.

  Aloe vera er en sukkulent, som er et naturtalent i at håndtere varme klimaer. Den kan overleve i ørkenen. Aloe vera er en nøjsom plante, som er fyldt med saft og kraft, da den har en eminent evne til at opbevare vand i sine tykke blade. Den er modstandsdygtig og forrådner ikke nemt. Det er alt sammen karakteristiske egenskaber for en plante fyldt med livskræfter.

  Forstå Aloe vera – den måske bedst kendte lægeplante

  Aloe vera består af ca. 99% vand. Den faste del af planten indeholder mere end 75 forskellige bioaktive indholdsstoffer inklusive:

  💧Vitaminer. Heriblandt A, C, E, som er stærke antioxidanter samt flere B-vitaminer, B12 og folinsyre.

  💧Enzymer. Opbygger nye proteiner og udfører vigtige funktioner i cellerne.

  💧Aminosyrer. Aloe vera indeholder mellem 18 og 20 af de 22 nødvendige aminosyrer, der er byggesten til proteiner.

  💧Mineraler. Heriblandt magnesium, mangan, zink, kopper, krom, kalcium, natrium, kalium, jern og selen. Mineralerne spiller en essentiel rolle for forskellige enzymsystemer, og flere er antioxidanter.

  💧Phenoler. Vigtige antioxidanter, der neutraliserer skadende frie radikaler.

  💧Sukkerarter. F.eks. polysaccharider, som virker fugtbevarende, regenererende og cellefornyende.

  💧Salicylsyre. Har anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaber og virker sårhelende. 

  💧Saponiner. Naturlige sæbestoffer, som udgør omkring 3% af aloe vera gelen og har rensende og antiseptiske egenskaber.

  Fugter og forynger i hudpleje

  Aloe vera stimulerer fibroblaster, som er de celler, der producerer bindevævets collagen- og elastinfibre. Det gør huden blødere, mere elastisk og modvirker rynker. Aloe veras regenererende egenskaber genopbygger både huden og håret. Aloe vera har også en god effekt på hovedbunden og kan mindske dannelsen af skæl.

  Aloe veras aktive bladgel regulerer effektivt hudens fugtbalance ved både at tilføre fugt til huden og virke fugtbevarende. Planten virker beroligende og lindrer både rødmen og irriteret hud.

  Se hvilke produkter, der indeholder Aloe vera her.

  ⚕️Vidste du?⚕️

  Aloe vera er en vigtig del af selve infrastrukturen i Lucia Cares hudpleje. Hos Lucia Care står aloe vera før vand på ingredienslisterne. Grundlaget for alle vores cremer, lotions og mist er baseret på denne næringsrige powerplante. På trods af aloe vera plantens høje vandindhold, er der enormt stor forskel på at bruge vand og aloe vera som bærestof.

  Naturens utrolige vandbærer

  Naturen bruger vand som et transportmiddel til at flytte ting fra A til B. Det er derfor, at kroppen består af ca. 60% vand. Aloe veras høje vandindhold på 99% er afgørende for, at planten kan flytte sine næringsstoffer rundt og ikke forgår under tørke. Plantens overlevelse afhænger af de bioaktive stoffer, som transporteres rundt via vandet.

  Aloe vera danner en både fugtende og beroligende base for bl.a. rosmarin, morgenfrue, kamille og padderokke. Når Aloe vera blandes med lægeurternes æteriske olier, øger aloe vera overførslen af livskræfter fra olierne til den levende celle.


  Aloe Vera i din hverdag

  • Aloe vera kan anvendes både indvortes og udvortes. Den virker kølende, lindrende og regenererende på skadet hud.
  • Du kan brække et blad af aloe vera-planten og smøre den klare bladgel direkte på f.eks. solskoldet hud, insektstik eller bid og små rifter.
  • Aloe vera fås også som drik og juice og kan tilsættes smoothies.

  Læs mere om aloe vera her.

  EXCLUSIVE

  Få 15% på DeStress Day Lotion

  Klæd din hud på til sommerhalvåret med DeStress Day Lotion – årstidens must-have, der fylder din hud op med livskræfter, et dybt fugtende powerboost af vitaminer og dybdevirkende antioxidanter.

  Vi forkæler dig med
  15% på MORNING BLISS DeStress Day Lotion

  Brug rabatkode: BLISS15
  Koden gælder indtil 31.08.2023

  PRODUKTPORTRÆT

  MORNING BLISS

  DeStress Day Lotion

  for face and body

  Huden er kroppens største organ, og den fortjener det bedste fra naturen. Med vores multifunktionelle produkter forkæler Lucia Care kroppen med aktive og naturlige ingredienser, som til alle tider har styrket huden.

  Ansigtslotion til hele kroppen

  Lucia Care DeStress Day Lotion er en hurtigt absorberende og langtidsnærende luksuriøs lotion, som er udviklet til både ansigt og krop. Den tætpakkede formel af fine ingredienser indeholder syv potente økologiske lægeurter, som styrker og stimulerer din huds egne regenererende kræfter. Med denne lotion mindsker du den naturlige nedbrydning og minimerer rynker.

  ”DeStress Day Lotion er en ansigtslotion med naturens fineste ingredienser, som vitaliserer, afstresser og fugter i dybden. Den er skabt som en hyldest til hele kroppen.

  Nanna Kirkebjerg, læge og stifter af Lucia Care


  En vifte af hudstyrkende egenskaber

  Lægeurternes vitaliserende effekter er en synergi af deres brede pallette af hudstyrkende egenskaber:

  • Anti-inflammatoriske egenskaber samt evnen til at styrke hudens immunforsvar beskytter huden.
  • Regenererende egenskaber stimulerer naturligt collagen dannelsen og booster cellefornyelsen.
  • Samtidig tilfører lægeurterne en mængde vitaminer, essentielle mineraler og dybtvirkende plantebaserede antioxidanter, som beskytter huden mod stressfaktorer og for tidlig aldring.

  Smørbar velvære

  Destress Day Lotion holder huden ultrablød, velnæret og fugtmættet hele dagen. Cremen indeholder økologiske koldpressede fedtstoffer og tilfører din hud en unik kombination af mandelolie, som er rig på E-vitamin, og sheasmør, som har et særligt højt indhold af umættede fedtsyrer.

  Hyaluronsyre – kroppens fugtmester

  DeStress Day Lotion indeholder den klinisk veldokumenterede stjerneingrediens hyaluronsyre. Hyaluronsyre er en naturlig del af kroppens bindevæv i bl.a. hud, led og øjne, men med alderen falder kroppens niveau af hyaluronsyre. Som en naturlig fugtmester binder hyaluronsyre fugt i hudens intracellulære struktur og giver en fyldigere, glattere og blødere hud med øget elasticitet og en reduktion af rynker.

  Naturens egen anti-ageing

  Hyaluronsyre binder fugt i huden helt op til 1000 gange sin egen vægt i vand. Dens uovertrufne egenskaber til at tiltrække fugt hjælper huden til at holde på sine livskræfter. Hyaluronsyre er en intelligent ingrediens, der tiltrækker fugt i de områder, hvor huden har allermest brug for det. Den hjælper derefter med at fordele fugten jævnt i hudens vandkanaler, kendt som aquaporiner. Det regulerer hudens fugtbalance og tilfører huden glød og giver et friskt og glat udseende.

  Du finder også hyaluronsyre i Rich Rescue Cream, Rich Regenerative Face Cream og Deep Hydrating Mist & Light Serum.

  Som skabt til aftersun

  DeStress Day Lotion har en let og frisk konsistens. Med sit høje indhold af fugtende og regenererende ingredienser er den som skabt til aftersun. Opbevar den på køl, når det er allervarmest og nyd den lindrende effekt på varm, dehydreret og solkysset hud.

  Læs mere om MORNING BLISS DeStress Day Lotion her.