Herbarium

Padderokke

Få din indre varme med padderokke

Padderokke er en helende lægeplante med antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaber. Gennem århundreder har den været brugt som vanddrivende middel og til at bekæmpe hudlidelser, forbrændinger, udslæt og senest også til anti-age formål.

Padderokke er en højaktiv lægeplante, der indeholder mange mineraler og op til 70% kisel i en form, som er let tilgængelig for kroppen at optage. Kisel er et essentielt mineral og vigtigt for kroppen, da det hjælper til at opretholde smidige led og bindevæv samt stærke knogler og blodårer. Kisel stimulerer desuden kroppens varmeprocesser.

Padderokke i hudpleje

Økologisk padderokke i hudpleje giver huden de nødvendige byggesten, den har brug for at genopbygge sit collagenlag. Når huden ældes, nedbrydes collagen naturligt, og huden kan ikke genoprette det. Kisel spiller en nøglerolle i collagensyntesen. Ved at tilføre kiselholdig padderokke til huden, kan den begynde at producere mere collagen, hvilket får huden til at fremstå mere fyldig og glat.

Kisel bidrager også til den nødvendige fugtregulering af især fedtet hud med tendens til akne. Når hudens naturlige fugt er ude af balance, vil den reagere ved enten at sulte fugt eller producere for meget. Kisel kan hjælpe med at bringe huden tilbage til sin naturlige fugtbalance. 

Padderokke i din hverdag

  • Tilbered te
    Brug tørret padderokke, der skal koge i 10 min., for at kisel og de øvrige mineraler giver bedst mulig gavn. Du kan også bruge padderokke frisk fra naturen. Den skal koge lidt kortere og kun trække kort i det varme vand. Brug 10 g per liter vand.
  • Tilsæt evt. pebermynte eller lakridsrod til teen for at afrunde smagen. Kog gerne en stor portion, som kan opbevares i køleskabet. Herfra kan du nemt lave te ved at blande med kogende vand i forholdet 1:1, som straks er drikkeklart. Drik gerne lidt te hver dag. 
  • Padderokkete virker vanddrivendeog kan bruges til at sænke blodtryk, få flow i nyrerne og ikke mindst til at tisse en blærebetændelse væk. Husk altid at gå til læge ved vedvarende symptomer. Drik gerne 1 kop dagligt.
  • Omslag på mave og eller over nyrer virker afstressende og krampelindrende f.eks. ved menstruationssmerter. Dyp et bomuldsklæde i den dampende varme padderokkete. Vrid det hårdt op og placer det på kroppen. Dæk hurtigt kluden med et uldklæde og læg en varmedunk henover. Lig med omslaget i 15-20 min. og træk vejret dybt og roligt.
  • Høst padderokkens lindrende varmende og krampeløsende egenskaber ved at give dig selv massage med Revitalising Oil. Massér områder, hvor du føler dig spændt op eller har smerte, f.eks. på maven, nyrerne eller nakken. Slap af i 20 min med en varmedunk eller varmetæppe over området. 
  • Padderokke styrker håretog kan balancere en kløende hårbund, da den kan forbedre blodcirkulationen og styrke hårsækkene. Padderokke er en vigtig ingrediens i Creamy Soft Cleanser, der også kan hjælpe med at modvirke skæl.


    Læs mere om padderokke her.