Self-Care

Gåtur og meditation

Hvor lang tid tager det at få en dosis af naturen, som er høj nok til, at du føler dig sund og oplever en stærk følelse af velvære? Måske har du ikke tænkt over det før? Gennem denne øvelse, der kombinerer regelmæssige gåture i et rask tempo og meditation, kan du finde ud af, hvad der passer dig og din krop bedst.

Tank op i naturen

Øvelsen går ud på at gå en tur på to timer i stilhed en gang om ugen.

Det er vigtigt, at det er mindst to timer, da hjertet har brug for tid til at finde en god balance imellem systolen, som er den fase, hvor blodet pumpes ud fra hjertet og rundt i kroppen, og diastolen, hvor hjertet er afslappet og fyldes med blod fra kroppen. 

Det fysiske hjertes rytme kan overføres som et billede på det psykiske hjerte: Når vi som mennesker agerer ude i verden med et aktiveret sansesystem, har vi også brug for at trække os tilbage for at tanke op. Den samme mekanisme, som hjertet har, skal vi også praktisere i vores måde at være i verden på for at undgå stress. 

Regelmæssige gåture i rask tempo af to timers varighed aflaster hjertet og sænker blodtrykket. Derved falder niveauet af stresshormoner i kroppen, og affaldsstoffer udskilles via åndedrættet. Over tid vil du opleve en meditativ stemning, hvor hovedet tømmes for tanker, og roen falder over dig, da du oplever en følelse af forankring. Hos Lucia Care kalder vi det ”at gå i krop”.