Integrativ Medicin

Bæredygtig sundhed

Som mor til fire døtre og praktiserende læge gennem otte år har Nanna Kirkebjerg selv balanceret på en knivspids mellem alle gøremål, prioriteringer, pligter og en følelse af ikke at række til. Det har ført til en erkendelse af, at vi ikke kan skelne arbejde og livet fra hinanden.

”For mig findes work/life-balance-begrebet ikke. Tanken om, at du skal yde, før du kan nyde, er forældet i vores præstationssamfund. Vi skal i stedet være i nuet og nyde, imens vi yder”, fortæller Nanna, der er speciallæge i almen medicin og uddannet i naturmedicin.

Med Lucia Care fortsætter Nanna den rejse, hun begyndte med Luciaklinikken – en stress og rekreationsklinik. Hudplejeprodukterne er født ud af en holistisk og bæredygtig intention om at skabe balance gennem naturen og forebygge og reducere stress. Her trækker Nanna på sin mangeårige erfaring.

”Som praktiserende læge har jeg set, hvor meget stress i vores samfund og hos den enkelte påvirker. Det er virkelig skræmmende og indgribende. Derfor vil vi være med til at inspirere til en sund og balanceret hverdag. Ikke bare i huden, men i hele livet. Det er det, der er den helt store drivkraft bag Lucia Care”, siger Nanna.

Med sin genuine interesse i, hvordan sundhed påvirkes af mange faktorer – såvel fysiske, emotionelle, mentale som adfærdsmæssige – er Nanna drevet af sin passion for at dele, hvordan vi kan øge opmærksomheden på disse interaktioner i vores indre. Interessen for det hele menneske er grundstenen i Lucia Care.

”På baggrund af forskning ved vi i dag, at stress i høj grad er en fysisk sygdom med hjertebanken, lyd- og lysfølsomhed, træthed, uro og ondt i kroppen, dårlig søvn, tankemylder, og mave- og fordøjelsesproblemer med mere. Der sker meget i kroppen, når stresshormonerne har fået fat, og når vi først er kommet ind i stresscirklen, kan den være svær at komme ud af. Her kan integreret medicin gøre en stor forskel for mange patienter”

Dr Nanna Kirkebjerg, MD

Stressreducerende teknikker

Hvad betyder integrativ? 

Hos Lucia Care tror vi på og praktiserer en integreret medicinpraksis. Tilgangen er inspireret af antroposofien, som blev udviklet af den østrigske filosof Rudolf Steiner. 

Integrativ medicin udforsker relationen mellem krop og sind og anlægger et holistisk syn på helbredelse. Her bliver alle faktorer, der påvirker sundhed, velvære og sygdom taget i betragtning, herunder det omgivende samfund. Integrativ medicin bliver i stigende grad anerkendt som effektiv behandling af stress med sit fokus på det hele menneske.

Som læge har Nanna beskæftiget sig med integrativ medicin siden 2006. Som en af de førende praktiserende læger på området herhjemme, vil Nanna i ’Your Inner Garden’ dele ud af sine erfaringer med fokus på at reducere stress.

Ordet ’integreret’ understreger, at tilgangen ikke udelukker konventionel medicin, men derimod involverer et samarbejde mellem konventionelle og komplementære behandlingsformer. 

Hvis du er nysgerrig efter at vide mere om integrativ medicin, kan du læse mere her.

STORK-modellen
Lucia Care vil over tid udvikle et lille bibliotek i ’Your Inner Garden’ med værktøjer, der kan reducere stress. Den første model, vi introducerer dig til, er STORK-modellen. Du kan bruge STORK-modellen, når en krævende situation opstår. Kig på dine tanker oppefra og observer dem udefra. Se på tankerne som sæbebobler, der svæver forbi, og som du visuelt kan prikke hul på. 

Download STORK-modellen som pdf