Self-Care

Meditation under åben himmel

Når vi tilbringer tid udendørs og oplever naturen igennem vores sanser, føler vi os forbundet med os selv. Naturen er som et spejl, hvor vi ser vores egen refleksion og husker, hvem vi er. At tilbringe tid i naturen tuner os ind på vores egne livskræfter og hjælper os til at føle os mere levende.

Meditation er et effektivt redskab til at leve et liv i balance og være forankret i dig selv. Brug gerne 10 minutter dagligt på meditation.

Nanna Kirkebjerg – læge og stifter af Lucia Care

Mælkebøtte meditation

Menneskets udvikling i livskræfter – fra baby til gammel – symboliseres i mælkebøttens cyklus. Denne meditationsøvelse vil give dig en forståelse for og et indblik i, hvad livskræfter rummer.

🌼 Sæt dig godt til rette. Gerne ude i naturen, hvor du også har mulighed for at observere en mælkebøtte.

🌼 Tag 10 dybe og rolige åndedræt, hvor du kan mærke, at maven udvider sig på indåndingen. Hold gerne en lille pause mellem indånding og udånding og mærk en mættet stilhed omkring dit hjerte.

🌼 Forestil dig alle detaljer på en mælkebøtte – lige fra den kommer op af jorden til den hårde saftspændte knop, der folder sig ud og står i fuld flor.

🌼 Tag dig tid til at observere de forskellige stadier i mælkebøtten helt ned i de små detaljer.

🌼 Se nu for dit indre syn mælkebøtten forandre sig til en tør bold, hvor livskræfterne tørrer ind og samler sig i frø. Nu kan de slå rod og starte forfra.

Hvis du bliver forstyrret undervejs, så gør det ikke noget. Vend blot kærligt tilbage til øvelsen.