Herbarium

Cedertræ

Cedertræ er et stedsegrønt træ med en harpiksagtig duft af fyrnåle og gran. Træet, som oprindeligt stammer fra Atlasbjergene i Marokko, kan blive op til 50 meter og har en tyk rillet eller firkantet revnet bark og brede jævne grene.

Gennem historien er olien, som udvindes af cedertræets nåle, blade og bark, blevet brugt i mange kulturer. De gamle egyptere brugte cedertræolien til balsamering af mumier. Og indfødte amerikanske stammer og tibetanske kulturer har brugt olien i århundreder, især til luftvejslidelser og sårpleje. Den æteriske olie fra cedertræet har oftest været anvendt som middel til at reducere betændelse og som et naturligt let smertelindrende middel.

Cedertræ i hudpleje

Cedertræ er en lægeurt med en helt særlig power. Med sine sammentrækkende og lindrende egenskaber kan den æteriske olie hjælpe med at berolige irriteret og følsom hud. På samme måde giver olien træt og glansløs hud et boost af glød.

Cedertræolie har antibakterielle og antiseptiske egenskaber, der hjælper med at rense huden mildt og effektivt, prøv f.eks. Lucia Care Creamy Soft Cleanser til hele kroppen. Husk også at en god og effektiv renserutine hver aften hører med til gode søvnvaner.

Der findes ikke et eneste Lucia Care produkt, som ikke indeholder cedertræ. Denne ingrediens er en central del af Lucia Cares signaturduft, som er skabt til at regenerere og genskabe balancen imellem krop, sind og sjæl.

Se listen her.

Slap af med aromaterapi

Aromaterapi er brug af æteriske olier, som er koncentrerede essenser udvundet fra blomster, frugt, frø, blade, rødder eller bark af planter. At olien er æterisk betyder, at den er flygtig og let fordampelig. Olierne kan optages gennem indånding og ved lokalbehandling på huden via massage, creme, peeling, bade, omslag og kropsmasker. De kan også anvendes i duftlamper (diffuser) eller i saunagus. 

I alle fire verdenshjørner er olien fra cedertræet en favorit i aromaterapien. Med sine afgrænsende og sammentrækkende egenskaber kan cedertræolie hjælpe til at forankre ned i kroppen. Den karakteristiske duft af cedertræ har en beroligende virkning på sindet. Aktive forbindelser i cedertræ omfatter cedrol, som er et naturligt beroligende middel. Studier i både dyr og mennesker har vist, at indånding af en olieblanding, der indeholder cedrol, kan forbedre søvnkvaliteten.

Cedertræ i din hverdag

  • Aromaterapi: Med sin aroma og beroligende egenskaber er cedertræolie et godt valg for dig, der vil slappe naturligt af før sengetid.
  • Skønhedssøvn: Prøv at indånde æterisk olie af cedertræ direkte fra flasken. Du kan også duppe 4‒5 dråber på et håndklæde eller en klud og lægge det under din pude.
  • Aroma diffuser: Hvis du kan lide den varme træagtige duft af cedertræ kan du tilføje den æteriske olie til en diffuser.
  • Self-care rutiner med Lucia Care: Tag et fodbad om aftenen tilsat Nourishing Salt Scrub; anvend Deep Hydrating Mist and Light Serum på ren hud inden sengetid; eller synk ned i et varmt karbad tilsat Revitalising Oil sidst på aftenen.

Læs mere om cedertræ her.