Herbarium

Aloe Vera

Aloe vera er kendt som the silent healer. Den er et kraftcenter og en arbejdshest, der får alt til at fungere bedre. Planten er en hydrerende kilde til vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Aloe vera er en sukkulent, som er et naturtalent i at håndtere varme klimaer. Den kan overleve i ørkenen. Aloe vera er en nøjsom plante, som er fyldt med saft og kraft, da den har en eminent evne til at opbevare vand i sine tykke blade. Den er modstandsdygtig og forrådner ikke nemt. Det er alt sammen karakteristiske egenskaber for en plante fyldt med livskræfter.

Forstå Aloe vera – den måske bedst kendte lægeplante

Aloe vera består af ca. 99% vand. Den faste del af planten indeholder mere end 75 forskellige bioaktive indholdsstoffer inklusive:

💧Vitaminer. Heriblandt A, C, E, som er stærke antioxidanter samt flere B-vitaminer, B12 og folinsyre.

💧Enzymer. Opbygger nye proteiner og udfører vigtige funktioner i cellerne.

💧Aminosyrer. Aloe vera indeholder mellem 18 og 20 af de 22 nødvendige aminosyrer, der er byggesten til proteiner.

💧Mineraler. Heriblandt magnesium, mangan, zink, kopper, krom, kalcium, natrium, kalium, jern og selen. Mineralerne spiller en essentiel rolle for forskellige enzymsystemer, og flere er antioxidanter.

💧Phenoler. Vigtige antioxidanter, der neutraliserer skadende frie radikaler.

💧Sukkerarter. F.eks. polysaccharider, som virker fugtbevarende, regenererende og cellefornyende.

💧Salicylsyre. Har anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaber og virker sårhelende. 

💧Saponiner. Naturlige sæbestoffer, som udgør omkring 3% af aloe vera gelen og har rensende og antiseptiske egenskaber.

Fugter og forynger i hudpleje

Aloe vera stimulerer fibroblaster, som er de celler, der producerer bindevævets collagen- og elastinfibre. Det gør huden blødere, mere elastisk og modvirker rynker. Aloe veras regenererende egenskaber genopbygger både huden og håret. Aloe vera har også en god effekt på hovedbunden og kan mindske dannelsen af skæl.

Aloe veras aktive bladgel regulerer effektivt hudens fugtbalance ved både at tilføre fugt til huden og virke fugtbevarende. Planten virker beroligende og lindrer både rødmen og irriteret hud.

Se hvilke produkter, der indeholder Aloe vera her.

⚕️Vidste du?⚕️

Aloe vera er en vigtig del af selve infrastrukturen i Lucia Cares hudpleje. Hos Lucia Care står aloe vera før vand på ingredienslisterne. Grundlaget for alle vores cremer, lotions og mist er baseret på denne næringsrige powerplante. På trods af aloe vera plantens høje vandindhold, er der enormt stor forskel på at bruge vand og aloe vera som bærestof.

Naturens utrolige vandbærer

Naturen bruger vand som et transportmiddel til at flytte ting fra A til B. Det er derfor, at kroppen består af ca. 60% vand. Aloe veras høje vandindhold på 99% er afgørende for, at planten kan flytte sine næringsstoffer rundt og ikke forgår under tørke. Plantens overlevelse afhænger af de bioaktive stoffer, som transporteres rundt via vandet.

Aloe vera danner en både fugtende og beroligende base for bl.a. rosmarin, morgenfrue, kamille og padderokke. Når Aloe vera blandes med lægeurternes æteriske olier, øger aloe vera overførslen af livskræfter fra olierne til den levende celle.

Aloe Vera i din hverdag

  • Aloe vera kan anvendes både indvortes og udvortes. Den virker kølende, lindrende og regenererende på skadet hud.
  • Du kan brække et blad af aloe vera-planten og smøre den klare bladgel direkte på f.eks. solskoldet hud, insektstik eller bid og små rifter.
  • Aloe vera fås også som drik og juice og kan tilsættes smoothies.

Læs mere om aloe vera her.